Trio_Rondo

Kokonaisuuden kannalta on hyvä aina miettiä tilan käyttötarkoitusta, valaistustarpeita sekä sisustukselta toivottua tunnelmaa. Riittämätön valaistus on yleinen ilmiö ja keskellä huonetta sijoitettu riippuvalaisin tai plafondi toimii erinomaisena yleisvalona esimerkiksi siivoamista ajatellen, mutta tunnelman luomiseen se ei yksinään riitä. Pieneenkin tilaan kannattaa sijoittaa useampi valonlähde pöytä-, lattia-, seinä-, ja koristevalaisinten muodossa. Tutustu valaistusvinkkeihimme, jotka auttavat sinua luomaan viihtyisyyttä ja tunnelmallisuutta kodin eri tiloihin.

Trio_Lightning_Baroness_Valaisinmallisto_11

Yleisvalo, apuvalo ja tunnelmavalo

Jokainen tila tarvitsee riittävän yleisvalon, täydentävän apuvalon sekä vähintään 2-3 tunnelmavaloa tilan koosta riippuen. Yleisenä ohjenuorana valaistustarpeen määrittelyssä voidaan käyttää lukua 5 ja alla olevan muistilistan avulla luot tilasta viihtyisän ja tarkoitukseensa sopivan.

- Valaistavan tilan koko ja huonekorkeus

- Tilan käyttötarkoitus ja mitä kohtia valaistuksen halutaan täydentävän tai korostavan

- Millaista tunnelmaa sisustuksessa tavoitellaan

- Budjetti

Trio_Baron_riippuvalaisin_1981

Trion minimalistinen Baron-riippuvalaisin näyttää upealta yksin ja yhdessä.

Trio_carrera_riippuvalaisin_5526

Trio Carrera kattovalaisimen uniikin upean muotoilu tuo kotiin kaunista tyyliä ja arvokkuutta.

Ruokailutilan valaistusvinkit

Valaisinten määrän ohella on hyvä huomioida mille korkeudelle valaisin sijoitetaan. Ruokapöydän yläpuolelle ripustettavan valaisimen alareunan optimaalinen sijainti on noin 50-60cm korkeudella pöydän pinnasta. Ripustuskorkeuteen vaikuttavia tekijöitä ovat valaisimen malli, perheenjäsenten pituus istuessaan pöydän ääressä ja se miten paljon lamppu tulee varjostimesta ulos – mitä lähempänä kuvun reunaa lamppu valaisimen sisällä on, sitä todennäköisemmin se häikäisee pöydän ääressä istuvaa.

Lisäksi on hyvä huomioida se, että liian alas ripustetun valaisimen valokeila saattaa valkoisissa ja kiiltäväpintaisissa ruokapöydissä heijastua pöydän pinnasta ikävästi silmiin, jolloin on hyvä nostaa valaisin hieman korkeammalle laajemman ja pehmeämmän valokeilan aikaan saamiseksi.

Poikkeuksen suositeltuun ripustuskorkeuteen tekee isot valaisimet ja näyttävät kattokruunut, joille hyvä etäisyys ruokapöydästä on noin 80-90cm korkeudella, sekä koristeelliset taidevalaisimet, joissa ripustuskorkeus on usein valmiiksi säädetty.

Trio_Avus_mallisto_1981

Trion upea Avus-valaisinmallisto toimii katseenvangitsijana kodin eri tiloissa.

Trio_Edward_valaisimet_1661

Tyylikkäät Trio Edward kohdevalaisimet henkivät vanhan ajan nostalgiaa.

Makuuhuoneen valaistusvinkit

Makuuhuoneen valaistustarve on hyvä sopeuttaa huoneen käyttötarkoituksiin. Näin etätyösuositusten aikaan makuuhuone toimii monilla myös työhuoneena ja tilan valaistuksessa on huomioitava monta erilaista askaretta. Riittävän yleisvalaistuksen ja työvalon lisäksi myös lukuvalo on usein tarpeen ja tunnelman osalta lattiavalaisin on makuuhuoneissa täydellinen valinta.

Makuuhuoneen valaisinten sijoittelussa tärkeintä on valaistuksen miellyttävyys ja ettei valo pääse häikäisemään. Takaviistosta tuleva valo on lukuvalona silmille mukavin ja himmennystoimintojen avulla saat valaistuksesta vieläkin levollisemman.

Trio_Marley_valaisinmallisto_9811

Pelkistetty ja moderni Trio Marley valaisinmallisto on ajaton valinta.

Trio_Leavy_lattiavalaisin_1981

Trio Leavy valaisin toimii katseenvangitsijana ja tuo särmikkyyttä sisustukseen.

Trio_Baroness_valaisinmallisto_19817

5 vinkkiä kodin valaistukseen:

1. Valoa ei voi koskaan olla liikaa! Mielummin liian monta valaisinta, kuin liian vähän.

2. Hahmottele koko tilan valaistustarve, valaisinten lukumäärä ja niiden sijoittelu kerralla.

3. Jokainen tila tarvitsee riittävän yleisvalon, täydentävän apuvalon sekä vähintään 2-3 tunnelmavaloa tilan koosta ja käyttötarkoituksesta riippuen.

4. Paras tunnelmavalo on epäsuora ja pehmeä! Hyödynnä korkeusvaihteluja ja asettele pöytä-, seinä-, lattia-, ja koristevalaisimet rohkeasti eri puolille huonetta, jotta valaistus tulee parhaiten oikeuksiinsa.

5. Ripustuskorkeus kohdilleen! Korkeus valitaan valaisimen koon, valokeilan kohdistuksen ja asukkaiden pituuden mukaan.

Tyylikkäillä valaisimilla viimeistelet upeasti kodin sisustuksen. Tutustu valaisinvalikoimaamme verkkokaupassa: kalusteheinoset.fi/valaisimet