makuuhuone_miljoo_1766

Nordic Sleep Conferencen keväällä 2021 teettämästä unitutkimuksesta käy ilmi, että jopa kolmaosa pohjoismaalaisista nukkuu yönsä huonosti. Tutkimukseen osallistuneista 35% kertoi nukkuvansa alle suosituksen, joka on 7-8 tuntia yössä. Syitä huonosti nukutuille yöunille on monia, mutta merkittävimpinä vaikuttajina esiin nousivat stressi (63,7%), fyysiset kivut ja säryt (37%) sekä makuuhuoneen väärä lämpötila (23%). Näistä osaan voimme vaikuttaa omilla valinnoillamme ja näin ollen voimme parantaa oman unemme määrää sekä laatua. Tässä postauksessa ratkomme näitä ongelmakohtia ja kerromme vinkit miten sinä voit nukkua yösi paremmin.

Jensen_jenkkisanky_miljoo_17611

Kipujen ja särkytilojen minimointi

Vietämme sängyssä kolmasosan koko elämästämme, joten nukkumiseen ja unen laatuun panostamiseen kannattaa satsata. Hyvän unen on todettu parantavan yleistä hyvinvointia, jaksamista sekä keskittymiskykyä. Kaikkiin kipu- ja särkytiloihin emme voi itse vaikuttaa, mutta osaan voidaan saada helpotusta esimerkiksi hyvään uniergonomiaan panostamalla. Yleisin nukkumiseen vaikuttava särkytilan aiheuttaja on selkä- ja niskäsärky, joihin ratkaisuna saattaa olla oikeanlaisen nukkumisasentoa tukevan patjan ja tyynyn hankkiminen.

Kyselyyn vastanneista peräti 44,3% ilmoitti nukkuvansa oman kodin ulkopuolella parhaiten hotellihuoneessa ja vain 36% kesämökillään. Se on varsin yllättävä tulos pohjoismaiselta kesämökkikansalta. Syynä lukuihin on mahdollisesti se, että mökeille tuupataan usein oman kodin vanhat kalusteet, patjat ja petivaatteet. Jos kuopalle kulutetuilla patjoilla ja muhkuraiseksi pestyillä tyynyillä ei nuku hyvin kotonakaan, niin miksi ne kelpaisivat käyttöön mökillekään, missä aika on yleensä pyhitetty lomalle ja rentoutumiselle.

Rentoutuminen vaatii hyvät unet ja siksi olisi tärkeää panostaa hieman myös mökkipatjoihin, peitteisiin ja tyynyihin. Jensenin ja Hilding Andersin korkealaatuiset patjat ja tyynyt voidaan valita painoluokan ja omien suosikki nukkuma-asentojen perusteella, mikä takaa optimaalisimmat ja mukavimmat unet.

Jensenin korkealaatuinen Carat-joustipatja on varustettu Aloy-pussijousituksella, joka mukautuu nukkujan asennon mukaan liikehdinnän mukana ja tukee koko vartaloa unen kaikissa vaiheissa. Aloy-pussijousisto tuntuu vartalon alla mukavan pehmoiselta ja antaen tarvittavan napakan tuen painavampiin kohtiin kuten lantion ja hartian seudulle.

Jensen Carat -joustinpatjat on saatavana useassa eri koossa ja värissä. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi myymälöihimme tutustumaan sänkymallistoomme, jossa ammattitaitoiset myyjämme auttavat sinua oikean sängyn valinnassa.

Makuuhuone_miljoo_1024

Säädä lämpötila sopivaksi

Unilääketieteen asiantuntija ja neurologi Christopher Willerin mukaan täydellinen huonelämpötila hyvälle unelle on tutkimusten mukaan 15–19°C. Jos lämpötila kipuaa yli 24 asteen, yöuni voi häiriintyä. Vuorokauden aikana kehon lämpötila nousee ja laskee luonnostaan. Keskiarvollisesti se on korkeimmillaan alkuiltapäivästä ja alhaisimmillaan aikaisin aamulla. Keho viilenee kun nukahdamme ja valmiiksi sopivaksi säädetyssä huonelämpötilassa kehomme pääsee vähemmällä rasituksella, taaten syvemmän ja laadukkaamman unen.

Luot itsellesi parhaimman ympäristön säätämällä makuuhuoneen lämpötilan unelle optimaaliseksi. Kesällä tämä voi olla haastavaa ja avun löydät Jensenin ja Hilding Andersin tuotteista, joissa on kehon tuottamaan lämpöön reagoivia ominaisuuksia viilennyksestä lämmitykseen.

Norjalaisen Jensenin valmistamassa TempSmart petauspatjassa käytetään viimeisimpää tenknologiaa sinun yöuniasi parantamaan. Älä enää hikoile tai ole kylmissäsi vaan nuku jokainen yösi sopivassa lämpötilassa. Lämmönsäätelytoiminto perustuu miljoonista mikrokapseleista koostuvaan teknologiaan, joka muuntuu ihosi lämpötilan mukaan ja imee, varastoi sekä poistaa lämpöä tarpeen mukaan. Uskallamme luvata sinulle rauhalliset ja levätyt yöt ja suosittelemme TempSmart petauspatjaa sellaisille nukkujille jotka tunnistavat itsestään joko kuumuutta ja hikoilua tai kylmyyden tuntemuksia yön aikana.

Lue lisää Jensen TempSmart petauspatjasta täällä: kalusteheinoset.fi/tempsmart

Jensen_vuoteet_miljoo_2871

Huolehdi vuoteesi puhtaudesta

Patjat, tyynyt ja peitot ovat hygieniatuotteita. Säännöllinen huoltaminen on tärkeää, jotta ne palvelevat tarkoituksessaan mahdollisimman hyvin. Tyynyille suositellaan pesua noin neljästi vuodessa ja peittoille vähintään kerran vuodessa. Täydellinen vaihtosykli vuorostaan on neljän vuoden välein ja tyynyjen osalta tarpeen mukaan useammin. Näin toimimalla varmistut siitä, että petivaatteesi ovat aina erinomaisessa kunnossa ja että ne täyttävät tehtävänsä vaaditun mukaisesti tukien kaularangan aluetta ja auttaen säätämään kehon lämpötilaa unen aikana.

Makuuhuone_miljoo_1785

Älykkäät ominaisuudet hyvän unen asialla

Skandinaaviseen ja vaativaan makuun kehitetyt Hilding Andersin ja Jensenin sängyt sekä patjat ovat vuosikymmeniä olleet meidän suomalaistenkin suosikkeja. Ensiluokkaisten materiaalien ja nykyaikaisen teknologian mahdollistavan älykkään tuotekehityksen symbioosi takaa sopivuuden myös kaikkein herkimmille uneksijoille.

Suurin osa Jensenin tuotteista on varustettu Joutsenmerkillä ja tuotteet täyttävät tiukat vaatimukset, jotka liittyvät tuotteen koko elinkaaren ympäristövaikutuksiin aina raaka-aineista tuotteen kierrättämiseen asti. Turvallisesta tekstiilistä kertoo vuorostaan puolueetin Møbelfakta-sertifiointi. Tuotteiden suunnittelussa ja testauksessa on huomioitu monenlaiset tarpeet ja tavoitteena on tarjota jokaiselle nukkujalle parhaimmat mahdolliset unet, vauvasta vaariin.

Kaikilla Jensen-patjoilla on viiden vuoden kokonaistakuu ja 25 vuoden takuu runko- ja jousimurtumien varalta. Tutustu Jensenin vuodemallistoon verkkokaupassamme: kalusteheinoset.fi/jensen

Jensen_jenkkisanky_miljoo_1651

Nuku hyvin - Pienikin askel johdattaa perille

Kokonaisvaltainen hyvinvointi koostuu useasta toisiinsa kytkeytyneistä palapelin palasesta. Tärkeimmät niistä ovat henkinen jaksaminen, oikeanlainen ravinto sekä hyvä uni. Pienikin askel oikeaan suuntaan otettuna johdattaa joskus perille ja panostamalla uniergonomiaan olet jo askeleen lähempänä.

Tutustu monipuoliseen sänkyvalikoimaamme täällä: kalusteheinoset.fi/sängyt