5 vinkkiä uuden vuoteen hankintaan.

Ei ole yhdentekevevää, että minkälaisessa vuoteessa nukut. Hyvin levättyjen yöunien jälkeen itselle sopivassa vuoteessa olosi on pirteämpi, vartalo toimii paremmin ilman lihaskramppeja ja arjen pyörittäminen sujuu huomattavasti mukavammin. Nykyään on paljon tutkimustuloksia unen laadun vaikutuksesta ihmisen henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin. Jos nukut yösi rauhassa ja saat tarpeellisen määrän syvää unta, niin olet niin henkisesti kuin fyysisestikkin valmiimpi päivästä toiseen. Tässä Blogissa käymme läpi 5-vinkkiä itselle parhaimman vuoteen valintaan.

Vuoteen valinta - Me autamme

Tutustu, testaa, tilaa!

 

Oletko koskaan miettinyt, että väsyneenä herääminen, selän kipeys, energian puute sekä alhainen energiataso päivästä toiseen voisi olla niinkin helposti korjattavissa, kun vain ostamalla uuden vuoteen. Monet tutkimuset todistavat, että nukkuminen vaikuttaa ihmisen kaikkiin osa-alueisiin uskomattomalla tavalla. Ihminenhän nukkuu noin yhden kolmasosan elämästään, on siis todella tärkeää millaisella vuoteella nukut. Meistä monella on auto, johon helposti sijoitetaan tuhansia, ellei jopa kymmeniätuhansia euroja. Autossa emme kuitenkaa keskimäärin vietä suurtakaan osaa päivästä. Jos sijoittaisimme edes pienen osan autoon sijoitetusta hinnasta, meillä kaikilla olisi luxus luokan vuoteet, sekä unen laatu olisi kuin pienellä lapsella. Tämä ehkä vähän karrikoitua, mutta varmasti jokin totuus tässä piilee.

 

Vuodetta ostaessa, on sen hankinta vaiheessa hyvä käyttää runsaasti aikaa oikean vuoteen löytämiseen. Astuessamme myymälään iskee helposti jo pakokauhu, että mikä ihmeen malli näistä kaikista kymmenistä tai sadoista vuoteista on minulle sopiva??? On runkopatjoja, jenkkisänkyjä, joustinpatjoja, moottorivuoteita ja kaikkiin näistä vielä useita eri materiaali ja jousisto vaihtoehtoja. 

 

Ensin on hyvä pysähtyä ja pohtia sängyn ulkoasu, sillä oli sängyn malli mikä tahansa edellämainituista, niin niihin saadaan patjan materiaaleja sekä petasupatjaa vaihtamalla varmasti juuri omalle keholle sopiva vaihtoehto. Kun uuden vuoteen tyyli on valittu, on aika riisua ulkovaatteet pois ja ammatilaisen, eli myyjämme kanssa rauhassa keskustella mitä haetaan ja testat vuoteita kaikessa rauhassa omaa kehoa kuunnellen. Myyjämme osaavat auttaa sinua, oli sitten ongelma selkävaivojen, hartiaseudun tai muun asian kanssa joka vaikeuttaa nukkumista.

 

Kokeillen eri patja sekä petauspatja vaihtoehtojen yhdistelmiä, takaamme, että löydät itsellesi juuri sopivan vuoteen. Tähän käytämme kolmen teen sääntö, tutustu, testaa, tilaa.

Pirteänä uuteen päivään - uusi vuode

Analysoi nukkumistottumuksesi.

 

Meillä kaikilla on omanlaiset nukkumistottumukset, vaikkakin osa nukkumistottumuksista on lähtöisin huonosta vuoteesta joka ei anna vartalolle sellaista tukea kun pitäisi. Vartalon ollessa huonossa asennossa, yritämme yön aikana parantaa mukavuutta laittamalla kolmea tyynyä niskan taakse, kahta jalkojen väliin ja kukaties vielä yhtä selän alle tukemaan kipeää alaselkää. Voisin melkein luvata, että uuden sängyn myötä noin 90% tällaisista tavoista häviää vartalon levätessä oikeassa asennossa. 

 

Myyjiemme kanssa on hyvä käydä läpi nukkumistottumukset, sillä yleinen sääntö on niin, että jos nukut kyljelläsi tulee patjan mukautua vartalon muotojen mukaan enemmän kuin esimerkiksi selällään nukkuessa. Kylkiasennossa hartianseudun tulee upota patjaan mukavasti ja taas keskivartalo suhteessa vähän vähemmän. Kun patjan kovuus on oikeanlainen juuri omalle vartalolle eivät enää raajat puudu kesken yöunien. 

Yksi vuode, monta vaihtoehtoa.

 

Melkein kaikissa myymissämme vuodevaihtoehdoissa, oli sitten kyse runkopatjasta, jenkkisängystä tai moottorivuoteesta, niin yhteen sänkymalliin on valittavissa useita eri jäykkyyksiä. Otetaan vaikka esimerkki, Pekka lähtee vaimonsa kanssa hankkimaan uutta vuodetta jo 15 vuotta vanhan sängyn tilalle, mutta autossa ajellessaan myymälään syntyy pienimuotoinen kalapaliikki, että Pekan mielestä hänen Marja vaimon tulee nukkua hänelle sopivalla sängyllä. Pekan vaimo marja painaa kolmisenkymmentä kiloa vähemmän kuin Pekka hänen 89kg painollaan. Ennen tämä saattoi olla ongelma, mutta nykyään parivuoteen pystyt rakentamaan niin, että molemmille nukkujille valitaan juuri sopiva jäykkyys, näin saadaan aina lopputulos johon molemmat ovat tyytyväisiä. Eli valitsit parivuoteeksi sitten jenkkisängy, runkopatjan parivuoteen tai moottorisängyt niin pystymme rakentamaan kokonaisuuden joka soveltuu eri kokoisille ja muotoisille nukkujille.

Nuku hyvin - Vuoteen valinta

Harmonia makuuhuoneessa.

 

Tärkein asia tietysti uutta sänkyä ostaessa on sen sopivuus omalle keholle, mutta ei tule unohtaa makuuhuoneen rauhallisuuden ja harmonian myös vaikuttavan nukahtamiseen ja unenlaatuun. Kun sänky on valittu niin, että se on kauniissa harmoniassa muun makuuhuoneen sisustuksen kanssa, niin mieli lepää jo makuuhuoneeseen astuessa näin jo aloittaen henkisen sekä fyysisen levon. Myymiimme runkopatjoihin, jenkkisänkyihin ja kaikkiin vuodemalleihin on valittavissa useita eri sävyjä ja värejä aina verhoilusta jalkoihin. Viimeistele siis makuuhuoneen sisustus kauniisti upeilla vuoteillamme.

 

Tervetuloa meille paremman unien kaupoille. Palvelemme teitä ammattitaidolla.